Etsel » Specials » Geldkwesties
JEWISH AND NON-JEWISH LIVES MATTER - LAATSTE NIEUWS ISRAËL

Geldkwesties: belangrijke geldzaken

Geldkwesties: belangrijke geldzaken In onze maatschappij speelt geld, of we willen of niet, een enorme belangrijke rol. Geld kan geluk brengen, maar ook veel ongeluk (vooral bij tekort). Bij geldzaken is het vooral zaak om u gezonde verstand te gebruiken. Laat u niet verleiden tot hebzucht. Wees zuinig en handel zakelijk. Wie goed met geld om kan gaan is verzekerd van een goede bron van inkomsten gedurende zijn/haar hele leven. Met deze bron kunt u andere mensen in nood weer helpen.

Wat kunt u in deze special verwachten?

We kijken naar een aantal geldzaken die voor de meeste mensen een belangrijke rol spelen. Dit zijn:
beleggingen, het kopen van een huis, het ontvangen van een erfenis, pensioentips, een ziektekostenverzekering kiezen en geld schenken voor liefdadigheid (tsedaka). Voor veel mensen lijkt liefdadigheid weggegooid geld en een verkleining van het eigen vermogen. Maar dat is juist niet het geval. Wanneer we beseffen dat al het geld van God afkomstig is en we verplicht zijn om er goede dingen mee te doen, zal het schenken van geld alleen maar onszelf ten goede komen. Het is in ieders belang dat alle mensen voldoende geld hebben om mee rond te kunnen komen.
Boekrecensie: Tsedaka - rabbijn R. Evers recensie

Boekrecensie: Tsedaka - rabbijn R. Evers

In Tsedaka, het bijbelse tiende, (1993), behandelt rabbijn Raphael Evers de theoretische achtergronden en praktische toepassingen van religies-sociale plicht om het inkomen te vertienden. Het schenken…
Geld: zegen of vloek? De visie van rebbe M.M. Schneerson

Geld: zegen of vloek? De visie van rebbe M.M. Schneerson

Geld is energie van de ziel, het vertegenwoordigt de energie van het leven zelf; afhankelijk van hoe je het gebruikt, kan het je bevrijden of verslaven. De meeste mensen meten hun eigenwaarde aan hun…
Gepubliceerd door Etsel op 11-01-2010, laatst gewijzigd op 12-07-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!